Klar til å prøve annonsering på radio?

Vi gjør deg synlig ved å bli hørt

Vi er Telemarks største radiokanal og sender som eneste kanal både på FM, DAB og nett. Med en ledende markedsposisjon, stabilt gode lyttertall og et solid forankret lokalt redaksjonelt produkt kan vi gjøre en god jobb for deg som annonsør. Vi har lange tradisjoner når det kommer til kommersiell radiodrift i regionen og en dyktig markedsavdeling som står klar til å hjelpe deg med dine markedsaktiviteter.

Vi gjør deg synlig med lyd

Visste du at lyd er et av de sterkeste virkemidlene vi har i markedsføring? Radio er en fantastisk mediekanal. Mens øynene dine konkurrerer om flere annonsebudskap parallellt på både print og web, kommuniserer vi bare et budskap om gangen på radio. Reklameunngåelsen på radio er lav, i følge flere omfattende undersøkelser. Radioreklame appellerer til lytternes fantasi og krever ikke samme oppmerksomhet som andre medier.

Radioreklame er også tett på innkjøpsøyeblikket, aktuell, god på å gjenoppfriske budskap og gir derfor stor effekt på kort tid. En annen fordel er at din reklame kommer raskt og effektivt ut til det lokale markedet – og ikke minst – du er alene om oppmerksomheten! Med radio når du mennesker der de er og når de minst venter det – og gjerne mens de er på farten. Det kan enten være i bilen til eller fra jobb, på vei til butikken, henting på håndballtrening eller på arbeidsoppdrag, eller det kan være hjemme, på hytta, på tur med hunden eller i butikken.

Radiolyttere er aktive, kjøpesterke, moderne, liker å gjøre ting. De bor gjerne i familieforhold med to inntekter, har små barn og flere biler. Denne målgruppen blir stadig vanskeligere å nå gjennom tradisjonelle mediekanaler, spesielt avis, men du treffer dem ved hjelp av radio.

På radio får du eksponert og repetert reklamebudskapet ditt til potensielle kunder når de minst venter det. Vi har lang erfaring med lydproduksjon og radioreklame, og hjelper deg med å lage en radiospot som treffer målgruppen. Kontakt oss i dag, så kommer vi mer enn gjerne innom for et møte! 

Hva betyr dette for deg som annonsør?

Det er mange grunner til at radio er en utmerket og attraktiv markedsføringskanal.

Man blar ikke forbi en radioreklame!

Man kan ikke overse en radioreklame på samme måte som man kan bla forbi en avisannonse eller scrolle forbi en reklame på facebook. Elektroniske målinger av radiolytting viser dessuten at 93% av lytterne som var der før reklamepausen, fortsatt lytter etter reklamepausen. (Kilde: PPM/Arbitron) Radio er et “personlig” medium og oppleves som en én-til-én-samtale mellom lytteren og den som prater på radio, noe som gir en rekke fordeler;

Hvem treffer du?

Radio Grenland formidler sine sendinger på nett, på DAB og på FM. Vårt kjerneområde er kommunene Porsgrunn, Skien, Siljan, Bamble, Notodden, Kragerø, Drangedal, Nome, Midt-Telemark, Hjartdal, Seljord og Nissedal og det bor i overkant av 130 000 mennesker i dette området. I følge tall fra den offisielle radioundersøkelsen som blir gjennomført av Kantar AS, lytter hver fjerde person i området på Radio Grenland – hver eneste uke.

Kilde: Kantar – Forbruker & Media – Q4/2021

Kommersielle muligheter

Vi kan tilby deg som annonsør en rekke spennende markedsføringsmuligheter. Under ser du et utvalg av våre kommersielle produkter. Ikke nøl med å kontakte oss, slik at vi i samarbeid kan sette sammen den optimale kampanjeplanen for deg som annonsør.

Hva fungerer best på radio?

Hvordan kan du på best mulig måte utnytte de verdifulle sekundene du har til rådighet i en radioreklame? Radio er et “øyeblikks-medium” som fungerer godt til å påvirke lytterens kjøpelyst og handlekraft der og da. Å reklamere for pågående kampanjer og tidsbegrensede tilbud er en god måte å utnytte dette på. Siden så mange hører på radio i så mange forskjellige situasjoner og settinger er radio også et ypperlig medium for profilannonsering og merkevarebygging. Vi mennesker generelt er vanedyr; vi lytter ofte på radio på de samme tidspunktene og på de samme stedene hver dag. Dukker ditt firmanavn opp med jevne mellomrom, på de rette tidspunktene og over lang tid, vil det bidra til å gjøre din merkevare «top of mind».

Produksjon av radioreklame

Vi har lang erfaring med lydproduksjon og radioreklame, og hjelper deg med å lage en radiospot som virker. Har du en idé, eller trenger du en? Vi er der gjennom hele prosessen; fra idé og manus til opptak, miksing og ferdig produksjon som er klar til å kjøres “on air”.

Det å utvikle en god tekst og riktig lydbilde for en profilreklame på radio er en øvelse som kan være nyttig for enhver merkevareannonsør. Det tvinger en til å tenke grundig gjennom hvordan man er ulik konkurrentene og hvilke fortrinn som vil ha varig appell til kundene. Det viktigste er hva du sier. Ikke hvordan eller hvem som sier det – selv om det er viktig nok. Det du velger å si må være forskjellig fra hva konkurrentene sier. Det er også vesentlig lettere å huske budskapet ditt dersom det oppleves som relevant for kundene .

Hver enkelt av oss utsettes for enormt mange reklamebudskap i løpet av en gjennomsnittlig dag. Vi har derfor utviklet et godt forsvar mot reklame. Når vi ikke er i kjøpsmodus så unngår vi den så godt vi kan. Vi legger bare merke til nye budskap som er forskjellig fra de vi allerede har “på lager” og samtidig er relevante for oss. Vi har også utviklet allergi mot klisjeer som “god service” og “gode priser” (og et par hundre til). En klisje i en reklame er en trigger til hjernen om at budskapet trygt kan glemmes.

Nysgjerrig? Overbevist?

Vi hjelper deg med å lykkes på radio.
Kontakt oss i dag, så kommer vi mer enn gjerne innom for ett møte! Du treffer vår markedsavdeling på telefon +47 359 30 330.