– Det var nok ordentlig stas, da han åpnet hotellet for 170 år siden. Høier hadde kjøpt hotellet av enkefru Madam Blom, som hadde drevet restaurant der i mange år, og pusset det opp til Skiens flotteste overnattingssted, forteller dagens hotelldirektør, Christer Lampi Sørensen. Som Høier for 170 år siden, kan også Sørensen invitere til nyrenovert hotell.
– Hotellet er splitter nytt på innsiden, fra kjeller til loft. Kjøkkenet er også totalrenovert, bortsett fra brødskjæremaskinen. Den var jo bare halvannet år gammel, så den insisterte Olav Thon på at vi beholdt, forteller Sørensen.

Selv om hotellet feirer 170-år i år, har det vært aktivitet på tomta i 700 år. For noen år siden var det arkeologisk utgraving i bakgården, og da ble det funnet et gammelt bryggeanlegg og rester fra en skomakervirksomhet. – Vi har mye historie å vise frem, men i år er det 170-års jubileet som gjelder, sier Sørensen.
